Stappenplan badkamer verbouwen

The appealing image is part of Stappenplan badkamer verbouwen which is grouped within badkamer aanleggen kosten, slaapkamer ombouwen tot badkamer, Stappenplan badkamer verbouwen and posted at March 27, 2018 5:25:25 pm by admin

Badkamerrenovatie – Een stappenplan badkamer verbouwen

Stappenplan badkamer verbouwen zijn een van de manieren om de kamers in het huis te renoveren en ze zijn ook een van de duurste om te renoveren. Badkamerrenovatie is een klus die, mits goed gedaan, waarde kan toevoegen aan een huis en een grote ruimte vol design en licht.

Badkamer ontwerp

Badkamerontwerp is het eerste deel van uw badkamerrenovatie dat u nodig heeft om goed te krijgen. Alleen al het vervangen van de bestaande badkamer door hetzelfde ontwerp is misschien niet genoeg. De sleutel tot een geweldig badkamerontwerp is om het te ontwerpen met de mensen die het in gedachten zullen houden. Zorg er echter voor dat uw badkamerontwerp ook een algemene gebruiksfactor heeft. Bijvoorbeeld: als u een stappenplan badkamer verbouwen ontwerpt voor gezinnen, kunt u de badkamer nog steeds ontwerpen met gemakkelijke toegang tot de douche en het bad. Dit zou ervoor zorgen dat het ontwerp ook zou werken voor mensen met beperkte mobiliteit. Dit betekent dat als u besluit uw woning te verkopen of als u voor winst gaat renoveren, uw ontwerp een grotere aantrekkingskracht op de markt heeft. Bij het ontwerpen van een grote badkamer wordt de ruimte ook goed gebruikt, rekening houdend met de licht- of raamruimte, de grootte van de fittingen en de afwateringsmogelijkheden. Maak een plan om te schalen en recht naar beneden de afmetingen van uw kamer. Markeer de bestaande drainagepunten en dan en waterinlaatpunten. Noteer een wenslijst van de badkameraccessoires die u nodig heeft en wilt met hun maten. Huw nu de twee samen en kijk wat past. Opmerking: de meeste afvoeren van de badkamer en waterinlaatpunten kunnen worden verplaatst, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee.

Badkamer verbouwen

Als je besloten hebt om het werk zelf of een deel van het werk te doen, is het tijd om een ​​vuilnisbak te huren en de oude badkamer eruit te halen. Als uw huis voor 1980 is gemaakt, heeft u mogelijk fibro-badkamermuurbekledingen met asbest erin en moet er goed op worden gelet. U heeft een overall voor eenmalig gebruik, een oogbescherming en een goed stofmasker nodig. Neem contact op met uw plaatselijke bouwoverheid of gemeenteraad over de verordening betreffende het verwijderen van de badkamer met asbestmuurbekleding.

Verwijder alles behalve het sanitair. Als u het sanitair op zijn plaats houdt, hoeft u het water niet voor het hele huis af te zetten. Je moet ook de vloertegels omhoog hameren en het zand- en cementbed waarop ze liggen leggen.

Badkamer Renovatie en constructie

Badkamers moeten vanaf de grond goed worden gebouwd om te zorgen dat de klus klopt en waar is. Dit zorgt er ook voor dat het design en het uiterlijk van de badkamer een geweldige afwerking hebben

Het badkamervernieuwingsproces

Installeer water- en afvoerleiding en elektrische draden.
Installeer muurbekleding en plafond en installeer vervolgens de badkookplaat en het bad.
Maak de vloer en douche- en baduitsparing waterdicht.
Corrigeer de val van de vloer met zand en cement klaar voor betegeling.
Leg vloer- en muurtegels en voeg dan voeg toe.
Installeer nieuwe badkamersijdelheid, montage en kranen – installeer nieuwe elektro.
Verfplafond en eindschoonmaak.

Stap één – sanitair en elektrisch

Op dit punt is al het nieuwe sanitair geïnstalleerd voor schoon warm en koud water en afvoer. Er moet goed op worden gelet wanneer het nieuwe leidingwerk zo wordt geplaatst dat de sanitaire fittingen correct zijn wanneer de tegels zijn voltooid. Bijvoorbeeld: om een ​​fitting in een douche-uitsparing te centreren, moet u rekening houden met de dikte van de wandplaat, tegellijm en tegels, zodat de fitting gecentreerd wordt nadat de tegels op hun plaats zijn. Hetzelfde geldt voor het installeren van drainagebuizen voor een toilet; de wandbekleding en tegeldikte moeten in acht worden genomen, zodat de buis zich in de juiste positie bevindt wanneer het toilet na het betegelen wordt geïnstalleerd. Ook ruw in de nieuwe elektrische draden zonder ze op het lichtnet aan te sluiten.

Stap twee – Installeer muur- en plafondbekledingen

Installeer uw 6 mm muurbekleding en zorg ervoor dat u de fibroboard elke 150 mm spijkert zonder in de nieuwe leidingen en elektrische draden te spijkeren. De beste manier is om de pijp- en draadlay-out op je nieuwe wandbord te meten en te markeren met een potlood terwijl je bezig bent. Schroef de plafondbekleding op (of spijker), gipsplaat komt het meest voor. Als u echter uw tegels van de vloer naar het plafond legt, installeert u de kroonlijst niet, dit kunt u het best doen na het betegelen. Als u niet aan het plafond plakt, ga dan verder en installeer de kroonlijst nadat de goot en de plafondbekleding zijn geïnstalleerd. Ook als uw bad niet vrijstaand is, kunt u nu het frame opmaken en het bad installeren. Zorg ervoor dat het bad correct geïnstalleerd is, rekening houdend met de dikte van de tegels en lijm. Controleer alle voeringen en leidingen voordat u doorgaat met uw stappenplan badkamer verbouwen renovatie.

Stap drie – Maak je badkamer waterdicht

Maak uw badkamervloer, douche-uitsparing en rond het bad waterdicht. Zorg bij het waterdicht maken van de vloer dat de waterdichtheid 100 mm boven de wanden komt. De douche-uitsparing moet 100 mm boven de doucherozetuitlaat waterdicht worden gemaakt. Ook moet het bad 100 mm boven de rand van het bad waterdicht worden gemaakt, precies rond de vloer. Bij de deuropening installeer een 25 x 25 mm aluminium hoek op zijn plaats gelijmd met hoogwaardige siliconen en waterdicht in de lip. Je hele badkamer moet nu worden getankt, dus al het water zal alleen in een afvoer terechtkomen. Badkamer waterdichting tip: waterdicht maken is een eenvoudige klus, maar kwaliteit en nauwkeurigheid zijn het belangrijkst.

Stap vier – Leg de cementdekvloer op de vloer.

Voordat de vloertegels kunnen worden gelegd, moet de vloer glad en vrij vlak zijn met een lichte val naar de afvoeropening. Om dit te doen moet je zand en cement mengen en het is het beste om hier ook een waterdichtingsmiddel aan toe te voegen. Stel met een niveau het vloerniveau bij de deuropening in. Gebruik de bovenste aluminium-hoek als het afgewerkte vloerniveau en meet de dikte van de tegel plus 10 mm voor de lijm. Markeer de badkamer rondom met een waterpas en vervolgens dekvloer in je zand- en cementmengsel met een val van 1 tot 3 graden naar de bovenkant van de afvoer. Neem je tijd en doe het goed met het voltooide level zo soepel mogelijk. Wanneer de zandcementmix is ​​gezet maar niet droog is (je kunt erop lopen maar je bent nog steeds een beetje zacht) wrijf het dan weg met een huisbaksteen. Hiermee worden alle kleine hoogtepunten en dieptepunten verwijderd en met een bepaald niveau gecontroleerd. Laat de badkamervloer volledig drogen en dan moet je een groot oppervlak hebben om op te betegelen. Tip: hoe meer werk u in de vloerbalk steekt, des te gemakkelijker uw tegels zullen zijn.

Stap vijf: tegelvloer en muren

Leg eerst je tegels op de vloer en voeg dan voeg toe. Leg vervolgens uw muurtegels en zorg ervoor dat deze waterpas zijn terwijl u ligt. Zodra de badkamertegels zijn gesneden en gelegd, voeg je alle tegels bij elkaar en poets je de tegels schoon.

Stap zes: installeer sanitaire hulpstukken en armaturen

Installeer al uw sanitaire fittingen en kranen. Monteer ook al je handdoekrails en zeephouders. Pas de nieuwe ijdelheid van de badkamer aan, zorg ervoor dat deze waterpas is en rondom is verzegeld met siliconen en ook rond het bad afdicht. Tip: zorg ervoor dat ze op de juiste plaats zijn voordat u in uw tegels boort.

Stap zeven: schilderen en schoonmaken – geniet ervan

Schilder je plafond en doe een laatste schoonmaakbeurt om te zorgen dat alles correct is aangebracht en dat er geen lekken in je leidingen zijn. – Geniet van je nieuwe badkamer

The fascinating image is part of Stappenplan badkamer verbouwen has dimension x pixel. You can download and obtain the Stappenplan badkamer verbouwen images by click the download button below to get multiple high resolutionversions. Here is crucial information about Badkamers. We have the resource more image about Badkamers. Check it out for yourself! You can acquire Stappenplan badkamer verbouwen and see the in here.

admin March 27, 2018
4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.