28 oktober 2021
consumptief krediet

Consumptief krediet voor allerlei verschillende doeleinden

De kans is groot dat je al eens van de term consumptief krediet hebt gehoord. Echter kan het natuurlijk ook zo zijn dat je de term nog nooit gehoord hebt, of niet exact weet wat het nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen. Een consumptief krediet is een lening die je voor allerlei verschillende consumptiegoederen of -diensten kunt gebruiken. Veel mensen gebruiken een consumptief krediet voor het aanschaffen van een nieuwe auto. Daarnaast wordt deze lening veel gebruiken voor vakanties en verbouwingen.

consumptief krediet

Verschillende soorten consumptief krediet

Veel mensen denken dat een consumptief krediet enkel en alleen in één variant bestaat. Dit is echter niet zo, er zijn veel verschillende vormen. De populairste vormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopende krediet. Naast deze twee vormen, vallen een creditcard, een private lease auto en in het rood staan op je bankrekening ook onder een consumptief krediet.

consumptief krediet

Welke variant past bij mij?

Doordat er zo veel verschillende varianten zijn, kan het lastig zijn om er een uit te kiezen. De variant die het best bij je past is vooral afhankelijk van de eindbestemming van het geld. Dit wordt ook wel het leendoel genoemd. Voor een grote aankoop kun je het best gaan voor een persoonlijke lening. Wil je daarentegen op een langere termijn een klein beetje geld achter de hand hebben? Dan kun je het best gaan voor een doorlopend krediet.