27 november 2021
velux dakraam

Een velux dakraam bij jou plaatsen

Een zolderkamer zal eigenlijk altijd wel een schuin dak hebben. Dit komt omdat de zolder zich altijd op de bovenste verdieping bevindt en de meeste daken in Nederland een zadeldak is. Er zal dan alsnog wel een raam moeten worden geplaatst. Elke kamer in huis zal namelijk een raam nodig hebben. Dit is niet alleen fijn voor jou omdat je dan overdag dingen kan zien en ook de kamer kan ventileren, maar ook voor de portemonnee. Je zult dan namelijk ook niet de hele dag de lamp nodig hebben. Op zolder zul je dan een Velux dakraam kunnen plaatsen. Het voordeel van zo’n dakraam is dat hij ook helemaal open kan worden gezet. Dit is ideaal, helemaal in de zomer. Als je dan op de zolder bezig bent kun je het raam lekker open zetten, dan komt er ook een lekker zomers briesje binnen en heb je ook nog eens frisse lucht.

velux dakraam

Een dakkapel

Vaak zie je ook dat er op een zolderkamer ook een dakkapel wordt gemaakt. Dit heeft vaak twee redenen. Een van de redenen is dat je ook meer licht in de kamer krijgt, maar de andere reden is omdat je meer ruimte in de kamer zult krijgen. Dan kun je ook altijd nog aan de andere kant van de kamer een Velux dakraam plaatsen. Zo heb je altijd nog het gemak van een dakraam wat je dan nog open kunt zetten.

Zelf plaatsen?

Het is ook mogelijk om zelf een Velux dakraam te plaatsen, maar doe dit dan wel voorzichtig. Als je dit namelijk fout doen dan zul je ook zien dat er een gat in het dak komt te zitten. Dan moet je weer een dakdekker bellen om het dak te repareren en daar zit je dan ook niet op te wachten.