21 januari 2022
Somfy buismotoren:

Elektrische zonwering gewenst? Vergezel het met buismotoren van Somfy

Gezien het feit dat de zomers in Nederland de laatste jaren beduidend warmer en intenser zijn dan in de decennia ervoor is het niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen hun woning te beschermen met degelijke zonwering. Als je het best mogelijke wilt op het gebied van zonwering, dan vormen rolluiken de meest ideale optie. Deze worden namelijk aan de buitenkant van je woning geïnstalleerd, waardoor warmte überhaupt niet of minder je huis binnendringt. Rolluiken hebben wel vaak een vrij complex systeem, ook omdat je deze van binnen moet kunnen bedienen. Het meest efficiënt zijn hierbij rolluiken die elektrisch werken. Voor elektrische zonwering vormen Somfy buismotoren vervolgens een uitstekende optie. Met behulp van deze motoren zal de zonwering onberispelijk openen en sluiten en dat jaren achter elkaar. 

Somfy buismotoren:

Somfy buismotoren: geroemd om hun uitstekende reacties op obstakels

Buismotoren van het Franse merk Somfy staan bekend om hun goede kwaliteit in zijn algemeenheid/ Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekende functies op het gebied van hindernisherkenning die erin zijn aangebracht. Of met andere woorden: het systeem is zelf in staat obstakels in en rond het systeem te detecteren. Deze functionaliteiten bieden jou als gebruiker de volgende voordelen:

  • Wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd door het systeem, stopt het systeem onmiddellijk met werken. Hierdoor wordt schade aan het systeem voorkomen.
  • Als de lamellen bevroren zijn stoppen de motoren ook met werken. Dit is eveneens ter voorkoming van schade.
  • Somfy buismotoren functioneren op basis van automatische begrenzing. De motoren stoppen dus automatisch zodra de zonwering helemaal is geopend of gesloten. Deze functie biedt jou als gebruiker in het bijzonder veel comfort. Je hoeft er namelijk niet constant bij te blijven staan wanneer de zonwering geopend of gesloten wordt.