Lampen trends in 2021.

Soms vergen de meest opvallende veranderingen die je in jouw huisdecor aanbrengt de minste inspanning. Ja, het installeren van nieuwe hanglampen of het toevoegen van een unieke lamp kan een wereld van verschil maken in de look en feel van jouw huis.

Als je van plan bent de verlichting binnenkort bij te werken, wil je de laatste trends volgen, anders ziet jouw huis er verouderd uit. Dit is wat er momenteel trending is in verlichtingsontwerp.

Kroonluchtertrends 2021

Kroonluchters horen niet bij technische verlichting maar bij decoratief en design. Daarom kunt en moet jee zich op hen concentreren! Door voor dergelijke lampen te kiezen, val je in de trends.

  • Geometrie. Kroonluchters met verschillende en enigszins ongebruikelijke vormen zullen zelfs een rustig interieur perfect aanvullen.
  • Cascade. Dit geldt vooral voor grote ruimtes die meer lichtheid willen toevoegen.
  • Bollen. Zowel een minimalistische bal als een verstrooiing van transparante glazen bollen zien er voordelig uit.
  • Retro. Lampen in de stijl van de jaren 50 en 70 zijn op hun hoogtepunt van populariteit en blijven ontwerpers inspireren.
  • Kroonluchters in een klassieke stijl met veel plastic en glasversieringen komen veel minder vaak voor in trendy interieurs.

Hanglamptrends 2021

Hanglampen zijn vergelijkbaar met kroonluchters. Het verschil is dat ze niet alleen diffuus maar ook gericht licht kunnen geven. Ze zijn zeer geschikt voor het verlichten van specifieke ruimtes: een tafel in een woonkamer, een kookeiland, een werkplek. Je kunt hun hoogte ook vrij vaak aanpassen!

Alle voorgaande trends zijn op hen van toepassing. Ook komen schijnwerpers steeds vaker voor. Ze geven ook een lichtstraal en zelfs in de juiste hoek, maar ze zijn magnetisch bevestigd aan de plafondrail. Hierdoor bewegen ze zich snel in een bepaald vliegtuig.

Wandverlichtingstrends 2021

Dit type armatuur is meer een decoratieve functie. Ze creëren zacht diffuus licht dat relevant is voor overgangsgebieden en kamers waar je een ontspannen sfeer nodig heeft. schilderijverlichting benadrukt perfect het reliëf en de textuur van de muren!

De belangrijkste wandverlichting trends zijn de volgende:

  • messing, vooral op een puur witte, accent- of ruwe muur;
  • eenvoudige of natuurlijke vormen: vierkant, druppel, zon, blad en andere;
  • basisarmaturen met een gecontroleerde hellingshoek en gericht licht.

Een alternatief voor schilderijllamp is conventionele verlichting. Kies ervoor als je geld wilt besparen en extra accenten in het interieur wilt vermijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*