27 november 2021
marmeren vloertegels

Marmeren vloertegels

De stijl van je vloertegels is ontzettend bepalend voor de stijl van je huis. Deze keuze heeft dan ook een grote impact op de rest van het interieur. Bij een groot aantal huishoudens is de keuze voor marmeren vloertegels gepast. Marmer is een natuursteen. Deze natuursteen is slijt- en kras vrij. Doordat marmer ontstaan is in de natuur, heeft een marmeren vloer een mooie natuurlijke uitstraling. Je vloer blijft bij deze keuze erg lang mooi en is daarmee ontzettend duurzaam. 

marmeren vloertegels

Onderhoud van je vloer

In tegenstelling tot een houten vloer is het onderhoud van een marmeren vloer ontzettend eenvoudig. In het onderhouden en reinigen van een houten vloer gaat veel tijd, energie en geld zitten. Bij een marmeren vloer is dit dus niet het geval. Deze vloer heeft namelijk relatief weinig onderhoud nodig. De tegels dienen natuurlijk wel regelmatig gereinigd te worden, maar dit kan in tegenstelling tot hout, gewoon met groene zeep. Als je vloer vervuild is, hoef je je vloer alleen te dweilen. Dit kost weinig geld en is erg gemakkelijk. Ondanks dat marmer makkelijk is in onderhoud en het een natuurproduct is. Toch betekent het niet direct dat deze tegels ontzettend duur zijn.

marmeren vloertegels

Prijs van marmeren vloertegels

Alle tegels zijn gesneden uit natuursteen. Ondanks dat dit niet in Nederland geproduceerd wordt, is de prijs van deze natuursteen niet altijd zo hoog als door veel mensen wordt verwacht. Echter kan de prijs wel oplopen als je kiest voor een zeldzame kleur. De prijs hangt dus vooral af van de wensen van de klant.