Nieuw dekbedovertrek nodig? Let op deze 3 dingen!

nieuw dekbedovertrek nodig

Het is normaal om per dekbed minstens twee of drie dekbedovertrekken te hebben. Wie prijs stelt op meer afwisseling qua materiaal of qua uiterlijk kan er natuurlijk meer aanschaffen, maar twee of drie is wat je minimaal nodig hebt. Mocht er dan op een gegeven moment eentje versleten zijn, dan heb je natuurlijk wel een nieuw dekbedovertrek nodig. Bij het aanschaffen hiervan kun je op vele dingen letten. We lichten de drie belangrijkste dingen hieronder uit en beginnen met de meest verrassende.

nieuw dekbedovertrek nodig

Instopstrook

Iets waar niet veel mensen bij stil staan maar wat wel van invloed is op je slaapcomfort is de instopstrook van het dekbedovertrek. Aan te raden is een overtrek uit te zoeken met een dubbele doorlopende instopstrook. Deze strook zorgt er namelijk voor dat je dekbed niet verschuift binnen het overtrek.

nieuw dekbedovertrek nodig

Uiterlijk

Het eerste waar je oog op valt bij het begin van je zoektocht is natuurlijk hoe een dekbedovertrek er uit ziet. Of dit het allerbelangrijkste aspect is valt te betwisten, maar feit is wel dat je natuurlijk nooit een dekbedovertrek koopt waarvan je het uiterlijk (oftewel het dessin) lelijk vindt. Zoek in ieder geval iets uit dat bij smaak past en waarvan je weet dat het een goede combinatie vormt met de al aanwezige kleuren in je slaapkamer. 

Stof

De stof oftewel het materiaal waarvan je overtrek gemaakt is, is misschien wel het belangrijkste element. Neem altijd een materiaalsoort waarvan je weet dat je het zelf comfortabel vindt.