21 januari 2022

Waarom is een badjas een onmisbaar item?

De badjas

Een badjas bestaat al jaren in allerlei vormen en maten, voor kinderen en vrouwen, maar je hebt ook speciaal voor de mannen een badjas heren. Vaak heb je ook uniseks modellen van een badjas die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen. Een badjas is er in verschillende modellen van kort naar lang, in diverse kleuren en met prints. Een badjas is voor meer doeleinden te gebruiken dan in de badkamer, voor dit artikel hebben wij wat voordelen op een rijtje gezet. 

Voordelen van een badjas

Het voornamelijkste moment dat mensen een badjas dragen is na het douchen of als ze uit het bad stappen, daarvoor is een badjas ook eigenlijk ontworpen. De stoffen van de badjas zijn vaak van badstof, fleece of katoen, zolang het een stof is die snel vocht opneemt. Het grootste voordeel is dat je je niet meer hoeft af te drogen, je trekt je badjas aan zodra je onder de douche vandaan komt, de stof neemt de vocht en houdt je lekker warm. Wist je dat er ook andere momenten zijn waar je een badjas kan dragen. Zo dragen ook steeds meer mensen een badjas, als ze net wakker zijn en uit bed stappen. Dan wordt de badjas gedragen als een soort vest. Door de wijde pasvorm is de badjas een super comfortabel kledingstuk voor over je pyjama aan te trekken op een luie dag in het weekend. 

Geschikt voor een wellnessdag

In de sauna zijn een badjas en handdoek verplicht, het fijnste is om ze zelf mee te nemen in plaats van ze te huren. Goedkope handdoeken zijn perfect voor de sauna, maar een badjas mag wel van goede kwaliteit zijn.